Acasă Scriitori George Bacovia

George Bacovia

Poet român

Născut(ă) 1881-09-16

Decedat(ă) 1957-05-22

George Bacovia n. 4/16 septembrie 1881, Bacău, România – d. 22 mai 1957, București, România) a fost un scriitor român format la școala simbolismului literar francez. Este autorul unor volume de versuri și proză scrise în baza unei tehnici unice în literatura română, cu vădite influențe din marii lirici moderni francezi pe care-i admira, dar și, cum spune versul bacovian, „din Eminescu, Heine și Lenau.” La început văzut ca poet minor de critica literară, va cunoaște treptat o receptare favorabilă, mergând până la recunoașterea sa drept cel mai important poet simbolist român și unul dintre cei mai importanți poeți din poezia română modernă.

Cauti carti cu opere scrise de George Bacovia?

Daca esti in cautare de carti ce contin scrieri ce poarta numele George Bacovia poti sa vezi lista de mai jos.

Scurtă bibliogragie

  • 17 Septembrie 1881

    s-a nascut George Bacovia la Bacau, in Romania

  • 30 Martie 1899

    George Bacovia a debutat in revista "Literatorul" din Bucuresti cu poezia "Si toate" la Bucuresti, in Romania (sub semnatura V. George)

  • 22 Mai 1957

    a murit George Bacovia la Bucuresti, in Romania

Află mai multe despre George Bacovia pe pagina de WikiPedia, enciclopedia liberă.

Magazine și librării online

Cumpară cărti în varianta tiparită cât și în format digital ePub sau PDF (Adobe DRM).

Intră cu încredere pe Elefant, Libris sau Cărturești și profită de reduceri de preț și livrare rapidă la toate cărțile. În curând va fi disponibilă secțiunea de download PDF si ePub în care vei putea descărca în format digital cațile pe care ți le dorești.