Acasă Scriitori George Călinescu

George Călinescu

Critic, istoric literar, scriitor, publicist român

Născut(ă) 1899-06-19

Decedat(ă) 1965-03-12

George Călinescu a fost critic, istoric literar, scriitor, publicist, academician român, personalitate enciclopedică a culturii și literaturii române, de orientare, după unii critici, clasicizantă, după alții doar italienizantă sau umanistă. Este considerat drept unul dintre cei mai importanți critici literari români din toate timpurile, alături de Titu Maiorescu sau Eugen Lovinescu. Și-a semnat întotdeauna articolele ca G. Călinescu, după o modă destul de răspândită în perioada interbelică. Prenumele lui adevărat, în actele de stare civilă, era Gheorghe; în ultimele decenii, în mod uzual, se folosește pentru a-l desemna formula "George Călinescu", apocrifă și eronată, dar consacrată în mod solid de uzaj.

Cauti carti cu opere scrise de George Călinescu?

Daca esti in cautare de carti ce contin scrieri ce poarta numele George Călinescu poti sa vezi lista de mai jos.

Scurtă bibliogragie

  • 19 Iunie 1899

    s-a nascut George Calinescu la Bucuresti, in Romania

  • 16 Ianuarie 1946

    George Calinescu incepe, la Facultatea de Litere, cursul "Istoria literara ca stiinta inefabila si sinteza epica" cu lectia de deschidere intitulata "Sensul clasicismului" la Universitatea Bucuresti, Bucuresti, in Romania

  • 12 Martie 1965

    a murit George Calinescu la Bucuresti, in Romania (din cauza unei ciroze hepatice)

Află mai multe despre George Călinescu pe pagina de WikiPedia, enciclopedia liberă.

Magazine și librării online

Cumpară cărti în varianta tiparită cât și în format digital ePub sau PDF (Adobe DRM).

Intră cu încredere pe Elefant, Libris sau Cărturești și profită de reduceri de preț și livrare rapidă la toate cărțile. În curând va fi disponibilă secțiunea de download PDF si ePub în care vei putea descărca în format digital cațile pe care ți le dorești.