Acasă Scriitori Zoe Dumitrescu-Bușulenga

Zoe Dumitrescu-Bușulenga

Născut(ă) 1920-08-20

Decedat(ă) 2006-05-05

Zoe Dumitrescu Bușulenga a fost o personalitate a culturii și politicii din România, fiica lui Nicolae Dumitrescu, jurist, și a Mariei Apostol, filolog. A fost activă în perioada 1947-1989 în calitate de cercetător, critic și istoric literar, eseist, filozof al culturii, pedagog și politician membru al Partidului Comunist Român (PCR) din anul 1966, al Comitetului Central al Partidului Comunist Român (1969-1974), și deputat în Marea Adunare Națională de două ori. A fost, de asemenea, membră a Academiei Române și a unor importante instituții culturale europene. Bună cunoscătoare și exegetă a Bibliei, după 1989 a ales să se retragă tot mai des într-o chilie a mănăstirii Văratec, călugărindu-se spre sfârșitul vieții sub numele de „Maica Benedicta”. A fost înmormântată la mănăstirea Putna.

Cauti carti cu opere scrise de Zoe Dumitrescu-Bușulenga?

Daca esti in cautare de carti ce contin scrieri ce poarta numele Zoe Dumitrescu-Bușulenga poti sa vezi lista de mai jos.

Află mai multe despre Zoe Dumitrescu-Bușulenga pe pagina de WikiPedia, enciclopedia liberă.

Magazine și librării online

Cumpară cărti în varianta tiparită cât și în format digital ePub sau PDF (Adobe DRM).

Intră cu încredere pe Elefant, Libris sau Cărturești și profită de reduceri de preț și livrare rapidă la toate cărțile. În curând va fi disponibilă secțiunea de download PDF si ePub în care vei putea descărca în format digital cațile pe care ți le dorești.